SVIL s.r.o.

Přimda, Pod Hradem 165

+420374796287

Zabýváme se prodejem včelích produktů, zejména medoviny. Vyrábíme koplenové úly. Prodáváme včelstva.

 

MEDOVINA Z PODHRADÍ je vyráběna z medu zejména vlastní výroby. Proces výroby probíhá přírodní tzv. „studenou cestou“, což znamená, že se medovina nevaří. Díky tomuto přirozenému procesu kvašení si medovina Z Pohradí uchovává veškeré zdraví prospěšné látky obsažené jak v medu, tak i v bylinnách, jsou-li součástí medoviny (viz druhy medovin Z Pohradí níže). Alkohol (14 %) se tvoří samovolně při kvasném procesu z medu a tudíž není nutné přidávat jakýkoliv rafinovaný cukr či finální produkt dolihovávat. Vysoká kvalita medoviny je dána nejen pomalým kvasným procesem (trvajícím týdny), ale také následným několika měsíčním uložením.
V současné době nabízíme 8 různých druhů:


Medovina přírodní

je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem jarních medů s převahou hlohu, akátu a řepky. Její jemně nahořklá chuť vzniká přidáním pylu do kvasu.

Medovina bylinná

je bohatá svým obsahem léčivých bylin a koření. Pomáhá uvolnit psychické napětí a přispívá k léčbě dýchacích cest.


Medovina mandlová

je v základu shodná s medovinou bylinnou, nicméně množství příměsí bylin a koření dosahuje pouze 30 % bylinné medoviny. K její lahodné chuti přispívá mandlová tresť. Patří mezi nejvyhledávanější druhy.


Medovina karamelová

má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí.


Medovina oříšková

má opět svůj základ v medovině bylinné, tudíž je obohacena bylinami a kořením. Její nezaměnitelná chuť i vůně má svůj původ v tresti oříškové.


Medovina skořicová

je čistý přírodní produkt medoviny přírodní a skořice. Je velice lahodná a významně přispívá k tvorbě a čištění krve.


Višňová medovina

je velice zajímavou kombinací medoviny obohacené jemným červeným vínem. Višňová chuť je opět dodána trestí.


Hořká medovina

obsahuje léčivé byliny, které podporují a zlepšují trávení. Její tmavá barva je dána vylouhovanými bylinami.

 

Naše medy:

Med akátový 
Med květový 
Med lesní 
Med lipový 
Med slunečnicový

Medy květové

Mají vyšší obsah jednoduchých, lehce stravitelných cukrů - umožňují rychlé energetické posílení organismu Jsou převážně světlé barvy a jsou bohatší na látky bílkovinné povahy Mají jemnou chuť a rychle krystalizují (výjimkou je med akátový, který téměř nekrystalizuje) Obsahují mnohem více pylu z rostlin (např. v pylových zrnech řepky jsou brassiny – látky s protinádorovými účinky) Pravidelná konzumace medu s daným pylem může snížit projevy pylových alergií, pylové preparáty jsou též prostředky pro léčení prostatických obtíží...) Med řepkový, slunečnicový, pampeliškový apod 

Medy medovicové (lesní)

Obsahují více propolisových látek, které působí baktericidně Obsahují řadu minerálů a stopových prvků Oproti květovým medům mají výraznější chuť a aroma Tvoří je složitější organické látky – složitější cukry (dextriny), ale také méně vody, více enzymů a baktericidně působících látek Obsahují významně zastoupený selen, který zvyšuje odolnost našich buněk a snižuje riziko nádorových bujení.  Medy z lesních stromů, lípy apod. 


User profile image
Barbora Komoňová udělil/a komentář
17. 09. 2016 - 04:52

User profile image
josef treml udělil/a komentář
22. 07. 2016 - 06:53

Oznámit chybu