Paleo a SCD pekárna

Velim, Palackého 483

Pečeme bez použití jakékoliv obilné mouky (tedy i bez lepku), ale také bez cukru, škrobu a mléka. Nepoužíváme žádné bezlepkové obiloviny a škrob jako jsou například pohanka, rýže, kukuřice, brambory a tapioka. Většina našich dobrot je vhodných i pro diabetiky díky nízkému obsahu sacharidů spojeným s tím, že nekombinujeme jednoduché a složité cukry dohromady. 90% našich dobrot je zároveň i ve stylu SCD. Namísto klasické mouky používáme mandle, kešu a jiné ořechy, jedlé kaštany nebo třeba "mouku" z jablek, zralých banánů či kokosu.
Místo másla dáme Ghí (domácí přepuštěné máslo) nebo bio kokosový olej. No a sladíme ovocem, datlemi nebo medem. Nevěřili byste jaké dobroty z toho dokážeme vykouzlit :-)  
 


Oznámit chybu