Jatečná prasata
Hmotnost jatečných prasat, která máme v průběhu roku k odběru, se pohybuje mezi 100 až 130 kg živé váhy. V případě, že budete mít zájem o vykrmení prasete do vyšší váhy, je nutná domluva předem.
Odběr buď živého prasete přímo ze dvora k vlastní zabíjačce. Po dohodě možné zapůjčení klece, případně i vozíku za auto k zajištění vlastního odvozu. V tomto případě odběr možný kdykoli po předchozí dohodě na adrese Ješín 8 (mapa viz. kontakt).
Nebo možnost zajištění porážky, a to ve spolupráci s jatky Velvary. Prase sami na jatky dovezeme a Vy si poté vyzvednete „rozbourané“ maso přesně dle Vašich požadavků (půlky, čtvrtky, rozporcované maso, vnitřnosti, krev, atd.) – vše po dohodě s jatky a dle jejich cen. Vyzvednutí na jatkách, na adrese Velvary, Malovarská 275
Selata na rožnění
Sele na rožnění Vám můžeme připravit od živé váhy 30 kg a výše. Podle velikosti Vaše grilu a počtu konzumentů Vám rádi poradíme, jak velkého čuníka zvolit. Přičemž z vlastní zkušenosti můžeme doporučit - čím vyšší váha, tím chutnější maso. Obvyklá velikost grilovaného selete se pohybuje mezi do 60kg (viz. ceník). Ale samozřejmě je možné urgilovat i čuníka o váze přes 100 kg.
Sele jsme schopni kompletně připravit ke grilovaní. Dle Vaší volby může být s hlavou nebo bez hlavy (hlavně s ohledem na velikost grilu), s kůží nebo bez kůže (v tomto případě se dříve dočkáte masíčka ke konzumaci). Doporučujeme maso "naložit", je poté chutnější a křehčí. Vše pro nás profesionálně zajišťují Jatky Velvary - cena dle požadované úpravy a váhy - částku Vám sdělíme při objednávce.
Rovněž Vám můžeme připravit či doporučit marinádu na potírání během grilování.
Objednávka selete nutná minimálně týden předem.
Uzené selátko
Můžeme Vám zajistit uzené vykoštěné selátko. To je možné pouze ze selete o živé váze mezi 20-30 kg.
Ideální na různé oslavy či firemní akce. Možno podávat studené, nebo i různými způsoby ohřívat.
Objednávka nutná minimálně 10 dní předem. V pondělí ráno je nutné sele dovést na jatky a v pátek dopoledne je připraveno k vyzvenutí (jiný termín u této varianty možný není).
Výkrm
Housátka nakupujeme v jarních měsících ve stáří jednoho až dvou dní z husí farmy Rohoženská husa na Vysočině, která má dlouholetou tradici v odchovu hus. Housata pochází z českého šlechtění a farma garantuje husy nejvyšší třídy s vysokým podílem masa. Jedná se o brojlerové husy s vysokým podílem osvalení.
Housata jsou nejdříve několik týdnu pod tepelnými zdroji ve vnitřních prostorách, s neustálým přístupem ke krmení a k vodě. Poté jsou přesunuta do venkovního výběhu, kdy jsou pouze na noc zavírána do vnitřních prostor kvůli bezpečnosti. Výkrm je formou obilných šrotů a zrna z vlastní produkce, přičemž po celou dobu jsou přikrmovány zelenou pící pro dosažení lepší kvality a chuti masa.