Naše společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně. V té době nebylo možné v Česku koupit čerstvou pastu bez konzervantů. Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do kvalitních restaurací ,a poté také prodávat na farmářských trzích. Setkal se s obrovským kladným ohlasem od zákazníků. Spousta lidí si o něm ale myslelo, že je blázen - neustále od kamarádů poslouchal "Víš kolik je všude na pultech těstovin? To Ti nemůže fungovat." Naštěstí neměli pravdu a my vám dnes můžeme nabídnout kvalitní produkt i do domácích kuchyní "hobby kukúm :-)" Nehrneme se do velkých prodejních řetězců. Naše motto je vyrábět s láskou, vždy čerstvé a z těch nejlepších surovin. Jelikož je mouka pro naši pastu nejdůležitější vstupní surovinou, máme vybránu vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou naše těstoviny tak chutné a krásně pórovité. Pro výrobu dále používáme italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Naše těstoviny jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a ne dobarvované.