čtvrtek 17–18:30
pátek 17–18:30
sobota 17–18:30
neděle 17–18:30
pondělí 17–18:30
úterý 17–18:30
středa 17–18:30
Farmu jsme založili v roce 1991 zakoupením hospodářských budov v Rokytnici v Orlických horách a začali s chovem dojných krav plemene českého strakatého skotu. Hospodaříme zhruba na 130 ha a každý den se staráme o cca 100 ks dobytka, několik koní a dalších hospodářských zvířat.
Farma se nachází v romantické krajině Orlických hor, kde prostředí je vhodné pro letní i zimní sporty a rekreace. Díky současné situaci v zemědělství v České republice jsme byli donuceni se věnovat nejen samotné výrobě mléka, ale i dalším mléčným výrobkům.
Mléčné výrobky
* Kravské mléko – obsahuje vodu, bílkoviny, tuky, laktózu, lipidy, sacharidy, minerály,…
* Smetanová kultura – se používá k výrobě zakysaného mléka, smetany, podmáslí, dále je používán na výrobu sýrů, tvarohu, másla a zakysané smetany. Charakteristickou chuť a vůni tvoří kyselina mléčná, diacetil, menší množství kyseliny octové, propionové a další složky.
* Smetanový zákys – se vyrábí smícháním smetanové kultury a acidofilního zákysu. Před použitím acidofilní kultury se mléko pasterizuje. Nakonec se musí nechat zákys zrát.
* Jogurt – je kysaný mléčný výrobek získaný z mléka, smetany, podmáslí či jejich směsi za použití jogurtové kultury.
* Tvaroh – je nezrající sýr, u kterého převládá kyselé srážení bílkovin nad syřidlovým.
* Sýr – je mléčný výrobek, vyrobený vysrážením mléčné bílkoviny působením syřidla, prokysáním a oddělením syrovátky.
* Máslo – je mléčný výrobek ze smetany obsahující výhradně mléčný tuk ve formě emulze vody a tuku.
* Sýrový dort – vyrábíme pouze na zakázku.