Ekofarma U Kotyků

Roztoky u Jilemnice, Roztoky u Jilemnice 82

+420606471257

Naše ekofarma se nachází na úpatí Krkonoš v nadmořské výšce 450m, v těsné blízkosti města Jilemnice, které je právem nazýváno branou Krkonoš.

Naše rodinná farma vznikla v roce 1992. Ve snaze produkovat co nejkvalitnější potraviny a chovat se co nejšetrněji k přírodě, začali jsme v roce 1997 hospodařit ekologicky a o 2 roky později jsme získali certifikát ekologického chovu na veškerou produkci farmy. Zabýváme se chovem masného skotu a chovem ovcí. Obhospodařujeme cca 100 ha půdy, převážně pastvin, v nádherné nenarušené přírodě.

 

Naše ekofarma se zabývá produkcí zemědělských plodin a užitkových zvířat v BIO kvalitě.
BIO označení a kvalita produkce vyžaduje specifické pěstitelské a chovatelské postupy. Z toho vyplývá i náš ekologický přístup ke krajině, která umožňuje produkci naší ekofarmy v kvalitě a čistotě produktů pod označením BIO.
PRO-BIO - od roku 1997 je naše farma certifikována u společnosti KEZ Chrudim. Jsme členy PRO-BIO svazu ekologických zemědělců. Každoročně je naše farma podrobena kontrole dodržování kvality ekologického zemědělství.

Naše BIO produktyBIO certifikatKEZ certifikatCertifikat na produkty

Brambory
Ječmen jarní
Oves
Pšenice jarní
Seno
Senáž
Skot BTPM - viz Aberdeen Angus


Prodej BIO produktů farmy - objednávky na tel. 608 233 275, nebo 606 471 257

Prodej vyzrálého masa
Nabízíme vyzrálé maso, které pochází z mladých býků a jalovic, plemene Aberdeen Angus, pouze z našeho chovu. Zrání masa je jeden z nejdůležitějších faktorů ovlivňující chutnost masa a jeho přijatelnost pro konzumenty. Během procesu zrání dochází ke změnám týkajících se všech základních složek svalu.
Mezi nejdůležitější patří postupný rozklad energetických složek svalu a změny myofibrilárních bílkovin, způsobené přítomností kyseliny mléčné ve svalu. S tím je spojený pokles pH a porušení funkce vápníkové pumpy v buněčných strukturách . Tyto biochemické reakce vedou ke zlepšení křehkosti masa a také vznikají četné aromaticky aktivní látky.
Maso po zabití není vhodné pro kulinární úpravu. Postupná přeměna svaloviny v maso a vznik charakteristických kulinárních a technologických vlastností probíhá při tzv. „zrání masa“.
Vzhledem k tomu, že tento proces je velmi ekonomicky náročný, bývá obvyklé, že se hovězí maso objevuje na pultech řeznictví ihned po zabití a zchladnutí.
Na naší farmě maso zraje cca 3 až 6 týdnů. První týden zraje ve visu a dále ve vakuu, při teplotě 1°C v nově vybudovaném chladícím boxu.

Možnost zakoupení vyzrálého masa na farmě
Jedná se o maso cca 3 týdny vyzrálé, vakuově zabalené.

Balíček váží cca 7 kg a obsahuje přibližně:

1 kg hovězí žebro
3 kg přední maso b.k.
3 kg zadní maso b.k.
Cena 180,- Kč/ kg, při odběru přímo na farmě. Objednávky a info na tel. č. 608233275.


Hovězí vývar vakuově balený - 50,- Kč/Lt


Oznámit chybu