Zabýváme se prodejem včelích produktů, zejména medoviny. Vyrábíme koplenové úly. Prodáváme včelstva.
MEDOVINA Z PODHRADÍ je vyráběna z medu zejména vlastní výroby. Proces výroby probíhá přírodní tzv. „studenou cestou“, což znamená, že se medovina nevaří. Díky tomuto přirozenému procesu kvašení si medovina Z Pohradí uchovává veškeré zdraví prospěšné látky obsažené jak v medu, tak i v bylinnách, jsou-li součástí medoviny (viz druhy medovin Z Pohradí níže). Alkohol (14 %) se tvoří samovolně při kvasném procesu z medu a tudíž není nutné přidávat jakýkoliv rafinovaný cukr či finální produkt dolihovávat. Vysoká kvalita medoviny je dána nejen pomalým kvasným procesem (trvajícím týdny), ale také následným několika měsíčním uložením.
V současné době nabízíme 8 různých druhů:
Medovina přírodní
je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem jarních medů s převahou hlohu, akátu a řepky. Její jemně nahořklá chuť vzniká přidáním pylu do kvasu.
Medovina bylinná
je bohatá svým obsahem léčivých bylin a koření. Pomáhá uvolnit psychické napětí a přispívá k léčbě dýchacích cest.
Medovina mandlová
je v základu shodná s medovinou bylinnou, nicméně množství příměsí bylin a koření dosahuje pouze 30 % bylinné medoviny. K její lahodné chuti přispívá mandlová tresť. Patří mezi nejvyhledávanější druhy.
Medovina karamelová
má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí.
Medovina oříšková
má opět svůj základ v medovině bylinné, tudíž je obohacena bylinami a kořením. Její nezaměnitelná chuť i vůně má svůj původ v tresti oříškové.
Medovina skořicová
je čistý přírodní produkt medoviny přírodní a skořice. Je velice lahodná a významně přispívá k tvorbě a čištění krve.
Višňová medovina
je velice zajímavou kombinací medoviny obohacené jemným červeným vínem. Višňová chuť je opět dodána trestí.
Hořká medovina
obsahuje léčivé byliny, které podporují a zlepšují trávení. Její tmavá barva je dána vylouhovanými bylinami.
Naše medy:
Med akátový
Med květový
Med lesní
Med lipový
Med slunečnicový
Medy květové
Mají vyšší obsah jednoduchých, lehce stravitelných cukrů - umožňují rychlé energetické posílení organismu Jsou převážně světlé barvy a jsou bohatší na látky bílkovinné povahy Mají jemnou chuť a rychle krystalizují (výjimkou je med akátový, který téměř nekrystalizuje) Obsahují mnohem více pylu z rostlin (např. v pylových zrnech řepky jsou brassiny – látky s protinádorovými účinky) Pravidelná konzumace medu s daným pylem může snížit projevy pylových alergií, pylové preparáty jsou též prostředky pro léčení prostatických obtíží...) Med řepkový, slunečnicový, pampeliškový apod ,
Medy medovicové (lesní)
Obsahují více propolisových látek, které působí baktericidně Obsahují řadu minerálů a stopových prvků Oproti květovým medům mají výraznější chuť a aroma Tvoří je složitější organické látky – složitější cukry (dextriny), ale také méně vody, více enzymů a baktericidně působících látek Obsahují významně zastoupený selen, který zvyšuje odolnost našich buněk a snižuje riziko nádorových bujení. Medy z lesních stromů, lípy apod.