Hostětínský mošt je zárukou kvality a opravdové ovocné chuti. Vyrábí se v srdci Bílých Karpat, z ovoce s láskou pěstovaného. Hostětínská moštárna se však nezaměřuje pouze na čistou jablečnou šťávu. V jejím portfoliu jsou i mošty a sirupy vyráběné krom jablek také z dalších druhů ovoce či bylin. Pro ostřejší jazýčky je v nabídce kalvádos neboli jablkovice.
Posláním hostětínské moštárny je udržovat vztah k přírodě, místním zdrojům a tradicím. Věříme, že ohleduplné hospodaření může chránit životní prostředí, ekonomicky stabilizovat venkov a řešit nezaměstnanost i v poměrně odlehlých oblastech. Jako jsou například Bílé Karpaty…
Hostětínské biomošty jsou žádané
Během téměř čtrnácti let si Hostětínský mošt našel své zákazníky v prodejnách zdravé výživy a biopotravin, ale i v regálech super a hypermarketů. O kvalitě našich výrobků svědčí i to, že v roce 2002, hned v prvním ročníku soutěže, získal náš jablečný mošt prestižní ocenění Česká biopotravina roku 2002. Toto ocenění ještě získal v roce 2007 s bezovým sirupem a v roce 2016 s meruňkovým moštem. K dalším ocenění přibyl také titul Regionální potravina Zlínského kraje 2014 pro rakytníkový mošt. Dále jsme držiteli ocenění Perla Zlínského kraje pro rok 2014, 2015, 2016.
Od roku 2000 dodává moštárna v Hostětíně v Bílých Karpatech na domácí trh přírodní jablečnou šťávu - jablečný mošt. Více než čtyři pětiny produkce moštárny nesou osvědčení BIO – Produkt ekologického zemědělství. Značka BIO garantuje spotřebiteli jak dodržení ověřeného výrobního postupu, tak kvalitu jablek, které do moštárny dodávají ekologičtí zemědělci přednostně z Bílých Karpat.
Moštárna v Hostětíně navazuje na projekt mapování a záchrany krajových odrůd ovoce v Bílých Karpatech, do kterého se na počátku 90. let zapojili jednotlivci i nevládní organizace sdružené pod hlavičkou Občanského sdružení Tradice Bílých Karpat.