 
						 
						 
												 
												 
												 
												 
									čtvrtek 6:30–17 
pátek 6:30–17 
sobota 9–15 
neděle 9–15 
pondělí 6:30–17 
úterý 6:30–17 
středa 6:30–17
Pivovar Svijany je jeden z nejstarších pivovarů v Česku, protože byl založen už před rokem 1564. Tehdy byl součástí hospodářských základů panství. V roce 1912 byl jeho dosavadním nájemcem Antonínem Kratochvílem odkoupen od Rohanů a rodině Kratochvílů patřil až do roku 1939. Vnuk Antonína Kratochvíla byl nucen pivovar prodat a tak se pivovar vrátil jeho původním majitelům, Rohanům. Po roce 1945 byl ale svijanský pivovar konfiskován a znárodněn, aby se stal součástí Severočeských pivovarů n. p. 
 
Z důvodu politických změn Severočeské pivovary zanikly a svijanský pivovar se stal součástí podniku Pivovary Vratislavice nad Nisou. V roce 1997 se pak stal součástí akciové společnosti Pražské pivovary, která je z většiny majetkem anglické pivovarské společnosti Baas. Kvůli obchodní politice Pražských pivovarů se setkal s odbytovou krizí a hrozilo jeho zavření. Poslední změnou vlastnického uspořádání bylo utvoření společnosti Pivovar Svijany s.r.o. v roce 1998 (po roce 2005 Pivovar Svijany, a.s.). Pivovar pod novým vedením postupně překonal svou odbytovou krizi a stal se na Liberecku a Jablonecku nejsilnější značkou.
Svijanská Desítka 10 % (světlé výčepní) 
Svijanský Máz 11 % (světlý ležák) - vlajkový produkt pivovaru 
Svijanský Fanda 11 % (řezaný nefiltrovaný ležák) 
Svijanský Rytíř 12 % (světlý ležák) 
Kvasničák 13 % (nefiltrované světlé speciální pivo) 
Svijanský Kníže 13 % (světlé speciální pivo) 
Svijanská Kněžna 13 % (tmavé speciální pivo) 
Baron 15 % (světlé speciální pivo) 
Svijanský Vozka (světlé nealkoholické pivo) 
Weizen 12 % (světlé pšeničné svrchně kvašené pivo) 
450 11 % (světlý ležák - pivo k výročí založení pivovaru) 
Zámecký Máz 11 % (kroužkovaný ležák - výroční otevření Zámku Svijany) 
Svijanské pivo není chemicky ošetřováno a dodává se na trh nepasterované.
Svijanské pivo je vařeno ze čtyř základních surovin: vody, sladu, chmele a kvasnic. Voda, která se používá při vaření svijanského piva odpovídá složením kojenecké vodě. Slad se nakupuje z okolních sladoven a žatecký chmel se pěstuje na vlastních chmelnicích v úštěcké oblasti. Zajímavostí je, že se zde pěstuje nepřešlechtěná odrůda žateckého chmele - Osvaldův klon 72.